Als Països Catalans, l’educació ara i sempre en català!

Fa una setmana i en compliment dels programes de govern dels partits d’ultradreta del País Valencià i de les Illes Balears formats en les darreres eleccions s’ha anunciat una bateria de mesures per atacar el català i eliminar-lo dels espais socials on hi és present. Concretament el seu atac es dirigeix a l’ensenyament on s’eliminen les mesures de promoció de la llengua, el requisits lingüístics, els grups d’assessors i el model d’immersió lingüística fomentant el conflicte i la segregació a les escoles.

Ambdós governs en nom de la “llibertat” d’elecció de centre i de llengua tenen per objectiu  limitar el dret dels infants a l’ensenyament i al desenvolupament personal i social en la nostra llengua. Restringint les oportunitats futures i la cohesió social. Fomentant la catalanofòbia i la incultura. El 12 de juliol també ens arribava la sentència judicial que accepta les demandes de les famílies que exigien més hores de castellà a tres escoles de Catalunya. Aquesta sentència fa que les mesures cautelars que ja les obligaven a impartir almenys una hora extra de castellà en els cursos on anessin els fills/es dels demandants, passin a ser permanents.  

Una altra vegada podem dir que els tribunals col·laboren amb un espanyolisme que instrumentalitza l’educació i obren camí a la imposició d’un model d’escola que busca erradicar el català dels centres educatius. És per això que cal continuar treballant, també des de l’educació, per la normalització lingüística del català, eina clau que garanteix la integració i cohesió de la comunitat educativa i que per a nosaltres és una eina indispensable en la lluita contra la segregació.

A més a més, ja sabem que no podem esperar que el Departament d’Educació faci passes fermes per blindar la immersió. Això se suma als últims anys de pressió i més pressió a les seves treballadores, amb processos d’estabilització irregulars i injustos i mesures imposades directament des dels despatxos, com l’avançament de l’inici escolar o el nou currículum.

Ara bé, nosaltres tenim clar quin futur volem: una escola pública, de qualitat i 100% en català. Aquest model només el podrem tenir si defensem i exigim els nostres drets lingüístics al mateix temps que unes condicions laborals dignes. 

Des de la COS fem una crida a organitzar assemblees de treballadores i a organitzar una resposta. Com ja vam dir en el seu moment, juntament amb les companyes d’Alerta Solidària, ens posem a disposició a totes aquelles que decideixin emprendre el camí de la desobediència.

Als Països Catalans, tenim dret a viure plenament en català!

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari