RECLAMA LEGAL I LABORAL

1. Per quedar sense vacant en les provisionals

Davant dels casos flagrants d’abusos i la destrucció de la Borsa de Treball de l’ensenyament públic, prop del 90% de les vacants assignades aquest curs s’han saltat d’alguna manera o altra els criteris d’objectivitat i transparència que garanteix la Borsa de Treball. Hem elaborat dos models de reclamació. I estem cercant persones que vulguin fer la reclamació col·lectiva al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.

El primer model –> RECURS D’ALÇADA COL.LECTIU. La Sectorial d’Educació de la COORDINADORA OBRERA SINDICAL (COS) amb les dades que ens faciliteu, posem un recurs d’alçada a DIRECCIÓ GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA al Carrer de Rivadeneyra, 6 (Al costat de Plaça Catalunya) a Barcelona.

HEM DE POSAR-NOS EN CONTACTE A: educacio@sindicatcos.cat

El segon model –> RECURS D’ALÇADA INDIVIDUAL. Cada persona implicada formula un recurs d’alçada (és gratuït, en un mes de termini, el motiva la reconsideració del seu expedient i es fa arribar a l’òrgan superior de Departament d’Educació que pren decisions sobre les plantilles) Cal entrar-lo per registre a Departament d’Educació -> Carrer Via Augusta, 202-226, CP:08021, Barcelona.

SI NECESSITES AJUDA PER OMPLIR EL MODEL: educacio@sindicatcos.cat

2. Per assetjament laboral

El Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, va aprovar el 2014, el següent PROTOCOL  per evitar, prevenir i resoldre situacions d’assetjament psicològic i d’altres discriminacions a la feina.

Durant tot el procés i totes les actuacions el protocol preveu que puguis estar acompanyat, d’una persona de la teva confiança, d’un delegat sindical, d’un delegat de prevenció de riscos, o d’un familiar i/o amic. NO HO PASSEU SOLS.

En aquest acord s’especifiquen les tècniques i els INSTRUMENTS per la investigació d’una sol·licitud d’intervenció per assetjament psicològic laboral o altres discriminacions.

Podeu sol·licitar la INTERVENCIÓ per a la investigació presentant aquests formularis presencialment a:

DIRECCIÓ GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA al Carrer de Rivadeneyra, 6 (Al costat de Plaça Catalunya) a Barcelona.

Formulari 1a: Sol·licitud d’estudi de la documentació annexa.

Formular 1b: Sol·licitud d’intervenció per assetjament o discriminació laboral

Formulari 1c: Document de consentiment per iniciar la investigació

Un percentatge elevat d’aquestes peticions d’intervenció i investigació provenen dels treballadors de l’ensenyament. Demana ajuda. No ets un cas aïllat. L’assetjament laboral per treure’t la plaça és un tema polític, no és individual.

Sectorial d’Educació – Coordinadora Obrera Sindical

educacio@sindicatcos.cat