LES ESCOLES BRESSOL EN RISC DE QUEDAR-SE SENSE SERVEI DE MENJADOR PELS MÉS PETITS.

Des de la COS donem suport a les reclamacions les AFA de les escoles bressol municipals de l’Ajuntament de Barcelona. Exigim la fi de les externalitzacions tant de les cuineres, de les educadores de suport, com del personal de neteja, que l’únic que fan és produir unes condicions laborals precàries a canvi d’engrossir els beneficis d’empreses privades com Fundesplai, Futur i compromís, Cavall de cartó, Set i triaComer bien, entre d’altres. Per tot això demanem a l‘Ajuntament de Barceelona governat pel PSC que es posi mans a l’obra per internalitzar tots aquest servei per donar unes bones condicions laborals a les treballadores que tenim cura dels més petits.

COMUNICAT AFA EBM MONTSERRAT

Les famílies de 42 escoles bressol municipals de Barcelona hem rebut la notícia que l’empresa Comer Bien, que gestionava de manera externalitzada el servei de cuina, ha fet fallida. Això posa de manifest una situació molt greu que és deixar en mans empreses privades, a vegades amb objectius merament econòmics, una cosa tan important com la cura en tots els sentits dels nostres infants.


Les cuineres, que tenen la important tasca d’encarregar-se de l’alimentació en l’àmbit escolar de centenars d’infants de 0 a 3 anys de la ciutat, han cobrat amb retard les nòmines des de l’inici d’aquest curs i han hagut de fer mans i mànigues per tirar endavant els àpats els darrers mesos. Més enllà dels despropòsits d’aquest curs, les seves condicions laborals són, de base, precàries: amb contractes fixos discontinus i salaris baixos.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat que no hi haurà interrupció del servei de menjador i a partir de la setmana que ve passarà a ser gestionat per altres empreses i les treballadores seran subrogades. Aquesta és una resposta de continuïtat amb el model actual que, si bé resol de pressa i corrents els àpats de les bressol, no suposa cap garantia de futur, de qualitat ni dignitat d’un servei públic essencial. Més aviat al contrari, ja que aquesta fallida ha demostrat no només la problemàtica de l’externalització sinó de la mala gestió i situació precària que es vol patentar i perdurar. Quina dignitat i reconeixement es dona a les cuineres i als àpats si el servei de cuina es privatitza i es ven al millor postor? Necessitem escoles bressol 100% públiques per una educació de qualitat i per la dignitat laboral.

  • Fi de la privatització a les escoles bressol municipals i del lucre d’empreses privades
    a costa dels diners públics i les condicions laborals. A les bressol municipals de
    Barcelona aquesta externalització no només afecta les cuineres, sinó a altres figures
    essencials com les educadores de suport i les professionals de la neteja.
  • Internalització com a treballadores públiques de totes les persones que treballen a les
    escoles bressol municipals.
  • Qualitat i reconeixement del servei de cuina com a part de l’escola i de l’educació
    dels infants de 0 a 3 anys.
  • Dignificació global de l’educació 0-3 anys pública a Barcelona: més places, menys
    ràtios, més educadores, estabilitat i millors condicions de feina.
Aquesta entrada s'ha publicat en Escoles Bressol i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari