DEFENSAR LA INCLUSIÓ, ÉS DEFENSAR LA PÚBLICA

Des de la sectorial d’educació de la Coordinadora Obrera Sindical volem fer pública la situació dels infants, adolescents i joves amb NESE (necessitats específiques de suport educatiu), de les seves famílies i de tot el personal educatiu que els atén. 

Tot i l’aprovació fa més de cinc anys del decret d’inclusió 150/2017 el departament no destina els recursos materials ni humans suficients en els centres educatius ni en els EAP, CREDA, CRETDIC, CREDV,… per atendre les necessitats i garantir el dret universal a una educació digna per aquests infants. És habitual trobar-se en el fet que els centres educatius els hi manquen vetlladores, TIS (integradores socials), EEE (educadors d’educació especial), AEE (auxiliars d’educació especial) i que les llistes d’espera pels serveis com els psicòlegs, logopedes i fisioterapeutes del CDIAP cada cop s’allarguen més. Inclús no poden atendre a tots els infants que ho necessiten o donen altes anticipades degut a la falta d’inversió.

La Generalitat prefereix invertir en externalitzar el servei de vetlladores, que moltes vegades tenen el conveni de lleure, i engrossir una vegada més els beneficis de Fundesplai, Pere Tarrés, Bàsic o Samu entre d’altres, a costa de precaritzar les treballadores de l’educació. A més també manté intacte el finançament per subvencionar l’escola concertada afavorint encara més la segregació escolar i la desigualtat d’oportunitats educatives.

Per tot això des de la COS Educació exigim:

  • La internalització total del servei de vetlladores per tal de garantir unes condicions laborals dignes.
  • Garantir unes condicions de treball dignes a les EEE, AEE, TIS,…
  • Assegurar que tots els infants amb NESE arreu dels Països Catalans tinguin garantit el dret a l’educació de forma real independentment de si viuen en una zona urbana o rural.
  • Augmentar els recursos humans i materials necessaris per reduir les llistes d’espera en els CDIAP, EAP, CREDA, CRETDIC, CREDV,…
  • La baixada de ràtios en tots els centres educatius per garantir una bona atenció i eliminar la sobrecàrrega de treball.

Per tot açò i les lluites que vindran donem suport a la concentració autoorganitzada del col·lectiu de famílies #petarelpressupost  el dimarts 10 d’octubre a les 11h a la seu del departament d’educació a la Via Augusta de Barcelona.

PER UNA EDUCACIÓ INCLUSIVA, PÚBLICA, LAICA, DE QUALITAT I EN CATALÀ.

SECTORIAL D’EDUCACIÓ – COORDINADORA OBRERA SINDICAL

Barcelona, Països Catalans, 8 d’octubre 2023

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari