El Departament d’Ensenyament aplaça fins dilluns 6 la presentació del Decret de Plantilles davant la Mesa Sectorial de Negociació

La Mesa Sectorial és l’òrgan on els representants legals dels treballadors –que són els sindicats majoritaris a l’ensenyament USTEC, CCOO, ASPEPC i UGT– s’assabenten de les decisions del Departament en matèria de retallades de drets laborals i salarials. Avui dos de maig el Sr. Del Pozo, número dos de Rigau, ha aplaçat la decisió de tractar aquest tema en la Mesa degut a la pressió i el malestar que ha generat la filtració de l’esborrany entre algunes direccions, els sindicats, l’Assemblea d’Interins i Substituts per l’arbitrarietat que suposarà la destrucció de la Borsa de Treball. El decret pretén:

  • Donar a la direcció dels centres educatius la potestat d’escollir el professorat interí i substitut independentment del número d’ordre a la borsa de treball.

  • Classificar els llocs de treball d’una manera jeràrquica. Acabant amb la igualtat de funcions que desenvolupen els docents, introduint diferents categories laborals que permetin una selecció i retribució diferenciada que de passada incrementarà la desigualtat, la insolidaritat i la corrupció típics del sistema empresarial de gestió.

La sectorial d’educació de la COS convoca tots els mestres, professors, alumnes, aturats, interins i substituts a una concentració al Dept. d’Ensenyament el  6 de maig a les 10:00 per exigir la retirada del decret de plantilles

Perquè la discriminació laboral i la por prevaldran com a criteri de selecció enfront de la preparació i l’experiència docent. I perquè els sindicats majoritaris d’ensenyament no poden aturar cap agressió. La mobilització i l’organització de la lluita és l’únic mitjà per defensar els llocs de treball.

Exigim uns nomenaments transparents i sota criteris igualitaris.

Organitzem la defensa jurídica dels treballadors i treballadores discriminats en el procés de selecció.

Aquesta entrada s'ha publicat en Noticies i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari