VAGA PARCIAL A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA, 20 abril de 9:00 a 12:30

Convocatòries:

9.00. Piquets informatius.  Facultat de Geografia i Història, Montalegre, 6 i després a la Central

10.30. Taller de pancartes. Pati de Lletres. Plaça Universitat. UB Central

11.00. Roda de premsa.  Pati de Lletres. Plaça Universitat. UB Central

ELS SINDICATS CGT i COS CONVOQUEM A VAGA PARCIAL PER TOT EL PDI. Cridem a que us atureu i atureu les vostres classes de 9.00 a 12.30.

Companys/es: 

Alegres i resistents convoquem a tot el PDI de la UB a una vaga parcial per aquest dia 20 d’abril. L’horari de convocatòria és de 9.00 a 12.30. A les 12.45 remprenem l’activitat.

Molt fartes de la precarietat i dels abusos de poder pensem que estem aconseguint obrir el debat social sobre la situació que viu una bona part del pdi precari. Per això, considerem que és necessari fer-nos sentir i seguir posant veu a les nostres reivindicacions. En els últims dies declaracions de rectors i del propi conseller Joaquim Nadal semblen reconèixer, per fi, que a les nostres universitats hi ha un greu problema de precarietat i que existeixen falsos associats (professors que han fet i/o fan vida acadèmica amb qui es té un deute històric). Aquest reconeixement no seria possible si no fos per la lluita incansable de TOTES NOSALTRES. AIXÍ QUE TOCA FELICITAR-NOS!!!! I SOBRETOT SEGUIR LLUITANT SENSE CAP MENA DE DUBTE!!!!

La Generalitat aquesta setmana passada també va anunciar un pla de xoc per a les universitats catalanes que promet 820 places de lector en els pròxims 3 anys, quan la pròpia ACUP reconeix que se’n necessiten 3500 per fer efectiva la LOSU i reduir la precarietat. A la UB es preveu que sortiran unes 200 places de lector en els tres pròxims anys. Però en aquests moments ja hi ha 500 persones acreditades a lector esperant la seva plaça, més totes les persones que estan en camí de doctorar-se (recordem que amb la LOSU no es necessitarà acreditació per accedir a una plaça de lector). És a dir, que més de dues terceres parts d’aquest col·lectiu es quedarà sense opcions de millora. També hi ha personal investigador predoctoral sense quart any i personal investigador postdoctoral format i valuós que es veurà obligat a marxar de la universitat on treballa, amb tota la pèrdua de capital que això suposa. PER AIXÒ DENUNCIEM QUE AQUEST PLA DE XOC ÉS TOTALMENT INSUFICIENT!

La última noticia també de la setmana passada és la proposta que plantegen els rectors de les Universitats de que la nova figura de professorat substitut tingui una retribució equivalent a la del professorat associat, però només durant el període de substitució. Aquesta proposta suposa un empitjorament objectiu de la situació actual, ja prou precària, ja que ara com a mínim les contractacions per baixes es fan fins a final de curs. A més, la introducció d’aquesta figura comportarà que molts professors/es associades, amb anys d’experiència docent, hagin de tornar a passar concursos (per enèsima vegada) amb el conseqüent risc de perdre el seu lloc de treball.  Quant al professorat associat, pretenen aprovar la rebaixa fins a 120 hores contemplada a la LOSU, amb la corresponent baixada salarial i, al mateix temps, flexibilitzar les dedicacions docents imposant uns salaris variables al llarg del curs. 

Per tot això plantegem anar a la vaga amb les següents reivindicacions:

· Aplicació de la Disposició Transitòria Segona del Conveni Col·lectiu sobre la Regularització del Professorat Associat. Exigim que es regularitzi el professorat associat en frau de llei en figures equivalents a temps complet. Això generaria un increment del potencial docent que permetria cobrir les baixes sobrevingudes.  

· Mentre duri aquesta regularització, increment de la categoria salarial dels associats a A4, per tal de compensar la pèrdua de poder adquisitiu generada per la rebaixa horària. 

· Ens oposem frontalment a que la figura del professor substitut cobri un sou de misèria.  

· Assegurar la continuïtat i estabilització de tot els contractes predoctorals, contractes postdoctorals i del professorat lector

· Exigir l’augment del nombre de contractes predoctorals. La manca de contractes predoctorals també fomenta la contractació fraudulenta d’investigadores predoctorals com a PAS o professores associades.

· Que els contractes predoctorals, tant els vigents com els que vindran, tinguin una durada de, com a mínim, 4 anys.

· Garantir l’aplicació de les actualitzacions salarials dels contractes predoctorals.

· Ampliar al màxim la dotació de contractes Lector i Agregat en detriment del programa Lector Serra Hunter.

· Garantir mecanismes per acabar amb  l’estructura de vassallatge feudal que es reprodueix en facultats i departaments i contra les pràctiques abusives i abusos de poder cap als col·lectius més precaris de la nostra universitat, que tenen una component classista i patriarcal.  

· Un augment del finançament per a les universitats públiques catalanes, especialment del capítol 1, destinat a la contractació de personal docent i investigador.

CGT, COS,  Doctorandes en Lluita UB, TransFormem UB, Plataforma d’associats UB,  Assemblea de professorat reclamant UB

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Convocatòries, Universitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s