Com continuar la lluita, declaracions de Victor portaveu de PINDOC.

Cal seguir lluitant. Es així. Som treballadores en frau de llei, que estem sent abusades i enganyades en falsos processos d’estabilització.

S’està estabilitzant gent amb criteris que no són justos, bàsicament perquè tot i haver-hi places per tots els que estem en frau de llei (i hi ha formes legals d’afegir aquestes places al concurs de mèrits), no ho estan fent i s’està creant un mal innecessari per, se suposa,  acabar estabilitzant una gent que porta molts anys treballant. I dic això perquè a dia d’avui, a Catalunya ja no s’estan cobrint prop del 70% de les baixes en educació, per tant, si no hi ha mestres ni per cobrir baixes, a qui pretenen estabilitzar amb les oposicions del juny? Es poden estalviar tot aquest procés.

Aquest mal innecessari que estan proferint, és el patiment de milers de treballadores que han sostingut l’escola publica durant la pandèmia i durant les crisis, i que ara, fent de mestres i docents, veuen que han de fer una oposició al juny competint amb gent sense carregues laborals ni familiars…

El que cal és que es traspassin totes les places a mèrits, i a partir d’aquí es facin les oposicions necessàries per reduir la temporalitat del tot, i que es faci de forma regular, com marca la llei.

Durant els últims 20 anys MAI s’han convocat les places necessàries per tal que no hi hagués temporalitat. Cal recordar que  l’administració està obligada a fer-ho per llei, i mai no ho ha fet. L’administració és qui s’ha saltat la llei.

Les interines en frau de llei ho som perquè MAI hem pogut optar realment a TOTES les places, perquè MAI han sortit a concurs.

L’administració HA CREAT aquest problema, i creu que la millor forma de solucionar-lo és fent que els propis treballadors i treballadores s’enfrontin a un examen a final de curs, jugant-se la feina davant tribunals que han de jutjar els seus coneixements de temes obsolets de fa 30 anys i de “Situacions d’Aprenentatge” d’una llei de currículum aprovada al desembre de 2022… que pot sortir malament?

Doncs òbviament, pot sortir malament que la gent, aquest tercer trimestre no aguanti la pressió i vagin caient com mosques, amb baixes mèdiques per estrès i depressió provocades per aquesta situació, que repeteixo, té solució encara a dia d’avui amb el traspàs de places a mèrits seguint la disposició addicional 8a de la llei i també l’acord de govern vigent que permet fer-ho.

El departament d’ensenyament sap que falten milers de places a mèrits i que està estabilitzant gent amb criteris aleatoris, per això no es publica llistat de gent per ordre de puntuació i anys treballats a l’administració pública.

Funció pública és conscient que això és així.

Els sindicats de la mesa de Funció Pública (CCOO, UGT i IAC, USTEC) que és on es pot solucionar això son conscients i saben de primera mà que la situació es greu i afecta milers de treballadores, la majoria dones de més de 40 anys amb càrregues familiars i laborals que fan impossible presentar-se a aquesta oposició amb un mínim de garanties el 30 de juny. I saben que poden posar-hi solució, però cal ser valent i tenir amplitud de mires i, sobretot, copsar la realitat dramàtica que s’està vivint als claustres dels centres de treball avui en dia amb tot aquest despropòsit.

Per tant, cal seguir lluitant:

– pel traspàs de milers de places al concurs de mèrits.

– per l’estabilització de tothom en frau de llei el més aviat possible.

– per postposar aquestes oposicions fins a la tardor, un cop hagi acabat totalment el concurs de mèrits (que acaba el 5 de setembre).

– perquè MAI MÉS es torni a provocar el mateix: la administració a de reposar anualment TOTES LES PLACES que es generin.

I cal seguir denunciant aquesta injustícia per tots els mitjans: demandes individuals, col.lectives, impugnacions i el que calgui.

I les companyes que ja s’han estabilitzat, han de seguir lluitant per les que encara no ho han aconseguit.

Uniu-vos a seguir lluitant: https://plataformainterinesdocents.wordpress.com/

CANAL DE TELEGRAM:

https://t.me/+T4kBsGEEpxwwN2Nk

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Convocatòries, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s