Comunicat de la Sectorial d’Educació de la COS convocant vaga el 25 i 26 de gener. 

Els curs passat vam participar en les mobilitzacions, les manifestacions i les vagues, primer a la tardor demanant la fixesa dels interins en frau de llei -juntament amb els companys de diferents serveis de l’administració pública- i després durant la de 6 jornades de vaga a l’ensenyament del Principat, en defensa de les condicions de treball, d’aprenentatge i en defensa de la llengua catalana. 

Milers de docents es van mobilitzar seguint la crida dels sindicats, de les plataformes d’interins i de les assemblees dels centres, per a secundar les vagues i van assistir massivament a les manifestacions. Aquelles mobilitzacions de la primavera del 2022 han tornat una mica el debat als claustres, han generat algunes complicitats i han clarificat posicions. 

El diàleg i l’activitat política dels companys, que es va generar als centres aquells dies, és el que hem de tractar amb més cura, seguir cultivant i sumant. Ho necessitem per fer front de forma coordinada i efectiva a uns governants que fins ara no han estat capaços de donar resposta a les reivindicacions de les treballadores de l’ensenyament. 

-Finançament adequat de les escoles i instituts públics: Eliminar els concerts educatius i internalitzant els serveis educatius i de lleure que ara mateix són gestionats per empreses privades i amb ànim de lucre. Acabar amb les quotes que paguen les famílies fent efectiva la gratuïtat a l’ensenyament públic. 

-Increment i estabilització de la plantilla docent: El concurs de mèrits no s’ha resolt i el Departament no s’ha pronunciat sobre les demandes judicials i les reclamacions que s’han fet durant el 2022. Les places anunciades en els processos extraordinaris d’estabilització poden deixar fora bona part de la plantilla actual. #capinterinalcarrer #lesquehisomensquedem

-Defensa del català com a única llengua vehicular i curricular: Ni els tribunals, ni els governs espanyols, ni les associacions espanyolistes aturaran l’ofensiva contra el model d’immersió lingüística al Principat o la reducció de les línies en català del País Valencià. La desobediència a qualsevol sentència, decret o norma que restringeix-hi el català com a llengua vehicular i d’ús habitual a l’ensenyament. 

-Eliminar l’autoritarisme del conseller i de les direccions: Democratitzar els claustres. Fomentant la participació en la presa de decisions dels centres, amb votacions vinculants tant sobre temes pedagògics i curriculars com de gestió de personal o de les infraestructures. #noaldecretdeplantilles #borsadetreballpublica.

Per aturar el desmantellament dels serveis públics, per a ampliar-los i consolidar-los la Coordinadora Obrera Sindical convoca vaga als sectors de la Sanitat i l’Educació els dies 25 i 26 de gener de 2023.

Surt al carrer, organitza’t i lluita. 

Per una educació i una sanitat pública, gratuïta i democràtica. #AmblaCOSFemFront

Per l’emancipació de la classe treballadora dels Països Catalans, organitza’t i lluita. 

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Convocatòries, Escoles públiques, Moviments socials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s