Entrevista a Vidal Aragonés: La lluita per la fixesa a les administracions públiques

Vidal Aragonés és advocat laboralista, professor i ex-diputat al Parlament de Catalunya per la CUP.

La Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical l’hem entrevistat perquè ha viscut de prop els debats parlamentaris i coneix bé les limitacions d’aquests processos. Aquest any 2022 cal continuar les mobilitzacions per desterrar la temporalitat dels serveis públics. La lluita és l’únic camí!

COS: Segons la teva opinió: quins són els obstacles principals que impedeixen que els interins de les administracions públiques catalanes siguin reconeguts com a fixes a partir dels 3 anys de prestació de serveis.

V.D.: Si parlem de la «fixesa» en sentit tècnic-jurídic l’impediment podria ser una interpretació rígida de la Constitució Espanyola i de la normativa d’accés a la funció pública. Semblaria que sense els requisits d’igualtat, mèrit i capacitat (també publicitat, transparència i seguretat jurídica) l’adquisició de la condició de funcionària o funcionari de carrera no és possible. Això sí,  no ens enganyem: és un problema polític. 

Però hem de dir que la Proposició de Llei de la CUP salva aquest problema. Es fixa a una norma amb força de llei la sanció que ha de tenir l’abús de la temporalitat, obligació per tot el sector públic derivada de les resolucions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Els efectes de passar més de 3 anys en una plaça fent activitats  ordinàries, estables o permanents (no per cobrir activitats provisionals, esporàdiques o excepcionals) haurà de ser el dret a romandre al lloc de treball amb els mateixos drets que el funcionariat de carrera. I específicament a no veure extingida la seva relació si la plaça és ocupada per completar-se un procés selectiu.

Aquest efecte suposa a la vegada donar resposta a la precarietat, complir amb les resolucions del TJUE i no  haver de discutir als Tribunals si la fixesa és o no compatible amb la Constitució Espanyola. A la vegada és resoldre amb un criteri de justícia social la precarietat al sector públic però mantenir les oposicions i els concursos com a mecanisme d’accés al sector públic. Durant anys no s’han convocat oposicions perquè als Governs de torn ja els hi anava bé la precarietat. Amb aquesta solució que proposa la CUP s’actua contra la  precarietat i alhora és el millor mecanisme perquè s’acabin recuperant les oposicions als 3 anys. 

COS: Penses que les denúncies per contractació en frau de llei contra l’administració arribaran a bon port? Tenim als Països Catalans alguna sentència favorable a la fixesa? A quin sector de l’administració?

Crec que les Sales  Socials i Contenciós Administrativa del Tribunal Suprem no acabarà declarant la «fixesa» però potser sí alguna alternativa entre la «fixesa» i desestimar les demandes. 

El darrer any als Països Catalans hem tingut diferents sentències que declaren la fixesa, Jutjats de la jurisdicció contenciosa de Barcelona i Alacant han declarat fixesa. També algun tribunal de la jurisdicció social han estimat aquesta petició. Tenim de sentències de l’Administració Local, a les Diputacions, Universitat, TEEI’s.

Pots llegir l’entrevista sencera a en Vidal Aragonés al núm. 3 de “A peu d’aula”

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s