7 punts clau per iniciar la lluita en defensa del 0-3

L’àmbit del 0-3 és un dels més oblidats en el nostre sistema educatiu. És per això, que des de la sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical estem organitzant les treballadores en aquest àmbit de l’educació de 0-3. I des del sindicat exigim als responsables de les polítiques educatives i de l’administració en general els següents punts:

Concentració de les educadores de les escoles bressol municipals de Barcelona, 2020

1. Places públiques i gratuïtes per a tots els infants: Fer definitivament per als tres cursos de l’escola bressol, l’accés gratuït i universal.

2. Reducció de ràtios. Per assegurar una bona atenció i desenvolupament dels infants cal passar de 8 lactants (0-1 any), 13 caminants (1-2 anys) i 19 grans (2-3 anys) infants per adult a 4 a lactants, 6 caminants i 8 a grans per educador seguint la ràtio recomanada per la UE.

3. Parelles educatives. Per complir amb la baixada de ràtios i sense deixar infants sense plaça, demanem posar dos educadors dins l’estança.

4. Prou externalitzacions. Acabar amb les licitacions per privatitzar el personal de les escoles bressol municipals (EBM), des de les educadores fins a personal de cuina i neteja del centre.

5. Conciliació familiar real. Cal tenir en compte que gran part de les docents d’escoles bressol són dones i que solen ser sobre elles les quals recau les cures dels seus fills i filles. Cal que la responsabilitat de conciliació recaigui sobre l’empresa i no sobre els horaris de les educadores.

6. Equiparació salarial. És necessari que s’assigni la categoria i salari corresponent i de forma homogènia a tot el territori, i no depenent de cada municipi, ja que ara mateix no està acabada de desenvolupada la regulació de contractes segons les titulacions i per tant, es donen irregularitats i sous inferiors al que pertocarien.

7. #FixesaJa! No s’han convocat oposicions en els darrers anys, la qual cosa deixa a moltes docents en situació de frau de llei i penalitzades pel recent decret Iceta aprovat a nivell estatal. Nosaltres demanem la fixesa immediata de les interines que es trobin en aquesta situació!

COORDINADORA OBRERA SINDICAL – Sectorial d’Educació.


PER UN 0-3 DE QUALITAT I SENSE EXPLOTACIÓ LABORAL, RECLAMEM UN CONVENI COL·LECTIU!!

ORGANITZA’T I LLUITA AMB LA COORDINADORA OBRERA SINDICAL.

educacio@coseducacio.cat

@coseducacio

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s