LA SEVA SENTÈNCIA, LA NOSTRA LLUITA:

23 de març vaga a les escoles en defensa de la llengua i contra l’espanyolització i el feixisme. #LaPúblicaÉsEnCatalà #Vaga23M

El proper 23 de març, la COS, la Intersindical i el SEPC convoquem a la vaga tota la Comunitat Educativa del Principat, a tots els nivells educatius-obligatoris i postobligatoris, des d’infantil fins a la universitat – en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà i en defensa d’una educació pública i íntegrament en català.

Estudiants i docents tenim la convicció que cal unir forces per demostrar i deixar constància que no es tracta d’un atac aïllat. Es tracta d’una peça més de l’estratègia orquestrada per part dels estats espanyol i francès contra l’eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia de la nostra nació. Si volem un futur on puguem treballar, estudiar i viure plenament en català, només ens queda organitzar-nos, lluitar i demostrar que la força del poble treballador català és, quan s’ho proposa, indeturable.

Fa uns mesos es feia pública la sentència ferma del TSJC que imposa un mínim del 25 % del castellà a les aules i es demostrava, un cop més, que l’Estat espanyol disposa de tota la maquinària jurídica hereva del franquisme i d’un marc legal fet a mida per reprimir la nostra llengua fins a aconseguir-ne la seva gradual desaparició. Aquesta sentència haurà de ser executada obligatòriament per tots els centres educatius a partir de finals de març.

Davant d’aquest atac flagrant contra l’escola catalana i contra el nostre poble, la resposta de la Generalitat de Catalunya s’ha limitat a repetir una corrua de paraules buides. L’administració no només s’ha mostrat incapaç de defensar l’escola catalana, sinó també de destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l’aprenentatge i la integració de tots les alumnes en un marc de cohesió i igualtat. Encara més pretén, amb el nou Decret d’ordenació dels ensenyaments, «flexibilitzar» la immersió en funció del context ambiental, és a dir, liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor.

A més a més, el Departament ha preferit tirar endavant un reguitzell de canvis i mesures que han estat decidides de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació, com ho són l’avançament del calendari escolar i d’altres propostes en el canvi de currículum.

SIGNEU I PREPAREU ACCIONS EN DEFENSA DEL CATALÀ L’ESCOLA

No oblidem la situació d’incertesa, precarietat i angoixa en què viu el personal interí i substitut a causa de la Icetada aprovada el passat desembre, i que encara no sabem com afectarà a Catalunya i, concretament, el món de l’educació. Tot això, en un sistema educatiu que arrossega unes retallades i unes ràtios injustificables des de fa més d’una dècada.

Per aquest cúmul de motius, i perquè en tenim PROU que se’ns vulguin laminar tants drets inalienables, fem un a crida a TOTA la Comunitat Educativa del Principat de Catalunya a unir-se a la vaga del 23 de març i a lluitat amb nosaltres per l’únic model que ens pot permetre construir el futur que volem: una escola pública i 100% en català.

SINDICATS CONVOCANTS:

COORDINADORA OBRERA SINDICAL

SINDICAT D’ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS (SEPC)

INTERSINDICAL

RECUL DE PREMSA

Recull de premsa #Vaga23M

– Nació Digital: https://www.naciodigital.cat/noticia/230742/professors-alumnes-convoquen-vaga-contra-25-castella-aules

– Diari Ara: https://www.ara.cat/societat/educacio/sindicats-convoquen-vaga-23-marc-sentencia-25-castella_25_4275941.html

– Público: https://www.publico.es/public/crida-vaga-l-ensenyament-23-marc-d-part-dels-sindicats-defensa-immersio.html

– Al dia (Europa Press en català): https://www.aldia.cat/gent/noticia-intersindical-csc-cos-sepc-convoquen-vaga-educativa-23-marc-contra-25-castella-20220218112317.html

– Vilaweb: https://www.vilaweb.cat/noticies/intersindical-csc-cos-sepc-vaga-educacio-defensa-immersio/

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s