La reforma curricular de la Formació Professional s’encamina cap a la dualització.

Les organitzacions sotasignants convoquem una roda de premsa el proper dimecres 17 de juny a les 11:00 hores per explicar la queixa entrada al Síndic de Greuges sobre la reforma curricular de la FP i demanem la retirada immediata d’aquesta reforma publicada fa unes setmanes.

La roda de premsa es realitzarà davant del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. C. Via Augusta, 202-226

ENTITATS SOTASIGNANTS

Professorat de formació professional de Catalunya Defensem l’FP, USTEC-STEs, Intersindical-SC, ASPEPC-SPS, CGT Ensenyament, COS Educació, Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC), Sindicat d’Estudiants (SE) i el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans (SEPC)

Esperant la vostra assistència, cordialment

Sectorial d’Educació – COORDINADORA OBRERA SINDICAL

————————————————————————————————————————

Consideracions de la Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical en relació a la reforma.

 • La totalitat de les hores de pràctiques a les empreses s’han de fer amb contracte laboral signat. Han de ser remunerades segons conveni d’empresa o conveni sectorial sense excepcions. A part, es pot complementar amb una beca-salari aportada per l’administració municipal o educativa.

 • Cal renovar cada dos anys els acords amb les conselleries i les empreses que ofereixen pràctiques en FP-Dual, per evitar abusos i encadenament de contractes formatius.

 • Cal revisar, a través de comissions paritàries, l’encadenament de contractes formatius per afavorir les denúncies a inspecció de treball i promoure la contractació indefinida i vigilada pels representants sindicals.

 • Cal dir no al reconeixement acadèmic de la formació específica en una empresa. Les hores de formació que permeten obtenir una titulació han de ser impartides i avaluades per personal docent.

 • Manteniment de la plantilla docent de la Formació Professional. Increment d’especialitats, quan sigui necessari. El disseny i la impartició del currículum no pot estar en mans dels interessos privats.

 • Equiparació salarial del cos de docents les diverses modalitats: professorat tècnic, professorat de primària, d’infantil, professorat de secundària, d’escoles d’adults.

 • Consideració dins dels contractes i els convenis que se signen amb les empreses dels alumnes com a alumnes (amb drets que cal garantir) i no com a aprenents.

 • Suprimir les taxes, tant les que es paguen com a ensenyament postobligatori a la Generalitat de 360 euros, com les que es fan en concepte de material per cada mòdul, a tots els instituts públics de formació professional de Catalunya.

 • Dotar els centres dels equipaments i les instal·lacions adequades per a la formació pràctica en les diferents famílies professionals.

 • Eliminar les escoles de Formació Professional privades, eliminant els concerts educatius. I limitant, per llei, el nombre de places ofertes a les escoles privades, reduint-les cada curs fins a la seva desaparició.

 • Valorar les experiències actuals de l’FP-Dual, de forma objectiva i aplicar les correccions que corresponguin a les situacions fracassades.

CONSULTEU: Article publicat a l’Accent l’1 de juny del 2020. “L’FP-Dual: oportunitats laborals i formatives en el context d’extrema precarietat”.

Escrit per professorat de Cicles Formatius de Grau Mig i Superior, dels Països Catalans i militants de la Sectorial d’Educació de la COS.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s