Comunicat de suport a l’Institut Mont Perdut de Terrassa

La Sectorial d’Educació de la COS volem manifestar i donar  tot el nostre suport a les reivindicacions i accions de les diverses Assemblees de centres educatius públics que aquestes últimes setmanes han denunciat la política retalladora de recursos del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Més concretament, a les de l’Assemblea Stop Batxillerat Massificat  #nialMontPerdutnienlloc (constituïda per la comunitat educativa de l’Institut Mont Perdut de Terrassa).

L’Assemblea ha fet pública la seva reivindicació d’un segon grup de 2n de Batxillerat, d’acord amb el que estableix la llei.

Si el Departament d’Ensenyament no reverteix la decisió de mantenir tan sols un grup a 2n de Batxillerat, aquest grup podria estar conformat per un nombre d’alumnat proper a 60, una xifra inassumible més enllà de no respectar la ràtio que el propi Departament ha estipulat en 35 alumnes per grup.

Aquest fet, a nivell pràctic, suposa menys professorat i menys recursos humans i pressupostaris. Això entrebanca tots els intents dels diversos professionals per oferir una bona qualitat educativa, representa algun lloc de treball menys i perjudica l’organització de tot el centre, inclosa la pròpia ESO.

Des de la nostra Sectorial signifiquem la importància d’acompanyar, des de tots els sectors possibles i, específicament, des del sindical, les iniciatives d’Assemblees com la del Mont Perdut per tal d’aconseguir realment una educació no segregadora i autènticament democràtica.

Vallès Occidental, 15 de juliol de 2019

Per una escola pública, laica, catalana, emancipadora i de qualitat
la lluita és l’únic camí.

COORDINADORA OBRERA SINDICAL – Sectorial d’Educació
educacio@sindicatcos.cat @COSEducacio

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s