Prou persecució ideològica dels docents de Terrassa

Des de la territorial del Vallès de la Coordinadora Obrera Sindical, volem mostrar el ple suport a la mestra de l’Escola Font de l’Alba de Terrassa, perseguida i criminalitzada per uns fets no provats, plens d’incerteses i impressions. Volem solidaritzar-nos també, amb el centre i totes les famílies que es veuen afectades per l’assetjament públic d’alguns mitjans de comunicació i partits polítics d’extrema dreta, que cerquen, de nou, la inestabilitat i el qüestionament de l’escola catalana.

Històricament, l’extrema dreta espanyola, en tot el seu espectre polític comprès des del PP fins a Vox, passant per Ciudadanos o Societat Civil Catalana, ha intentat desestabilitzar l’escola als Països Catalans, especialment al Principat, amb l’objectiu d’atacar la immersió lingüística i el model de cohesió vertebrat al voltant del català. Diverses han estat les accions o les mentides orquestrades des de l’ultranacionalisme espanyol que han esdevingut eines de confrontació i crispació, a la recerca de diversos objectius. Per una banda, se cerca la imposició del castellà com a llengua vehicular, tot arraconant i confrontant-la amb la llengua i la cultura catalana; per l’altra s’intenta inculcar la por a través de la persecució ideològica dels docents, tot evitant que es fomenti el pensament crític dels alumnes i que els mateixos professors puguin exercir, lliurement, la seva tasca.

Afortunadament, la classe treballadora del país, tenim clar que la persecució dels docents i la confrontació político-lingüística incitada per l’extrema dreta, no porta enlloc. Així com, després de la mort del dictador, vam ser els primers d’exigir l’ensenyament amb la llengua pròpia del territori, també som els primers en defensar l’escola en català i la tasca de les treballadores de l’educació.

20 de juny de 2019, Vallès Occidental, Països Catalans.

Per una escola pública, laica, catalana, emancipadora i de qualitat
la lluita és l’únic camí.

COORDINADORA OBRERA SINDICAL – Sectorial d’Educació
educacio@sindicatcos.cat        @COSEducacio

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s