Comunicat de la Sectorial d’Educació de la COS davant la convocatòria de vaga de personal docent de l’ensenyament públic a Catalunya el dijous 16 de maig de 2019.

Davant l’emplaçament a la vaga de personal docent de l’ensenyament públic a Catalunya, convocada pel proper 16 de maig del 2019, la Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical ha decidit no adherir-s’hi.

Malgrat que defensem en tot moment una escola pública, laica, antipatriarcal, inclusiva, democràtica, participativa per decidir, justa, catalana i de qualitat, considerem que una convocatòria de vaga, per a ser efectiva, requereix de certa horitzontalitat en les decisions, debat i participació als centres i vol temps, per a poder fer-ne una difusió real, més enllà de la que permet les xarxes socials.

La nostra manera innegociable de lluitar -contra la precarització de les treballadores de l’educació, per recuperar la democràcia als centres educatius, per evitar l’assetjament laboral, per recuperar la borsa de treball i altres reivindicacions que ja hem exposat en diverses ocasions-, entén que les convocatòries s’haurien de gestar en les assemblees de treballadores i no pas ser decidides verticalment per part de les cúpules professionalitzades d’alguns sindicats, tal com ha ocorregut també en aquesta ocasió. És per això que, tot i compartir de manera general les reivindicacions malgrat ens quedin curtes -no només volem restituir, sinó guanyar drets-, sota el paraigües de la suposada “unitat sindical” no convocarem a la vaga.

Ras i curt, valorem enormement la lluita als llocs de treball i als carrers, al costat i colze a colze de les nostres companyes, afiliades o no afiliades als sindicats. Ara bé, ni farem seguidisme d’iniciatives parcials, que demanen engrunes, ni restarem sotmeses a les estructures fàctiques que impedeixen que nosaltres, com a classe treballadora dels Països Catalans, siguem els protagonistes i definim els canvis que han de dur-nos a viure en millors condicions.

No obstant això, individualment participarem en les convocatòries al carrer i treballarem perquè les properes siguin veritablement participatives.

Ens trobarem a l’aula, a la sala de professorat i a les assemblees, no als despatxos.

Barcelona, Països Catalans, 15 de maig de 2019

COORDINADORA OBRERA SINDICAL, SECTORIAL D’EDUCACIÓeducacio@sindicatcos.cat

@COSEducacio

https://coseducacio.wordpress.com/

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s