El professorat interí es mobilitza per l’estabilitat i els drets laborals

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana convocarà oposicions de manera massiva els pròxims anys, tot seguint el camí marcat pel Ministerio de Educación i els sindicats del règim sense tenir en compte les necessitats reals de l’escola pública i els drets laborals del professorat interí, així com afavorint (una vegada més) la divisió entre el professorat en actiu i tots aquells companys i companyes que aspiren a obtenir un lloc de treball en el sector. Formes de procedir que ja coneixíem de governs anteriors (de dreta), aquesta vegada perpetrades per un govern suposadament del canvi que com més va més desconfiança genera.

La Coordinadora Obrera Sindical ens adherim a la vaga de professorat interí convocada per la Coordinadora del Professorat Interí (CPI) per als dies 24, 25 i 26 d’abril. Davant aquesta convocatòria de vaga, la COS fa una crida a tot el professorat interí a mobilitzar-se una vegada més pels seus drets laborals. Pensem que és necessari generar, mantenir i incrementar un estat general de mobilització entre el professorat interí, extensible a la resta del professorat.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical exigim a la Conselleria d’Educació un pla d’estabilitat laboral per a tot el professorat interí (equiparable al ja existent a les Illes) i un compromís ferm amb la qualitat del treball. Estem més que tips i tipes que el professorat interí siga utilitzat com a moneda de canvi per als interessos partidistes dels governs de torn i que les ofertes d’ocupació pública siguen instruments de propaganda electoralista quan s’acosten eleccions.

Pensem que l’oferta pública d’ocupació s’ha d’adequar a les necessitats de l’escola pública sense que això supose una pèrdua de llocs de treball. S’hauria de cobrir les places per jubilació mantenint un nombre suficient de places/vacants a cobrir per professorat interí, amb un sistema d’accés que compatibilitze l’estabilitat del professorat interí i la possibilitat d’accés a companyes i companys de nova incorporació.

També exigim a la Conselleria d’Educació que implemente totes les mesures que estiguen al seu abast per a revertir definitivament els efectes derivats de les retallades en el sector: reducció de ràtios; increment de programes d’atenció a la diversitat; reducció de les hores lectives; que s’oferte un major nombre de substitucions, ja que molt sovint tarden molt a eixir les places ofertades i de vegades ni tan sols això.

Perquè ha arribat el moment de fer un salt qualitatiu en les formes d’organització assembleària; perquè la teua veu compta i molt; perquè és l’hora de la mobilització a gran escala coordinant i unint forces. Compartint les experiències de lluita dels docents de les Illes i del Principat de Catalunya, d’arreu dels Països Catalans en defensa dels nostres drets laborals i com a poble; perquè la vaga és un instrument de lluita molt poderós en mans dels treballadors i les treballadores (també a l’ensenyament); i perquè tenim molt a guanyar si ens organitzem i lluitem.

Coordinadora Obrera Sindical (COS)
horta@sindicatcos.cat  / cos.educaciopv@gmail.com  / info@sindicatcos.cat /educacio@sindicatcos.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari