L’STEi, un vaixell rumb a un pèrfid iceberg

Des de la Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical volem fer arribar una forta abraçada a tots els docents de les Illes Balears que esteu lluitant aquest curs contra les retallades, les nefastes condicions laborals i les imposicions de la consellera d’educació.

Les darreres setmanes de juny i el mes de juliol està sent dur a les escoles i els instituts de les Illes Balears. El Decret TIL ha estat analitzat i rebutjat en votació claustre per claustre, les dimissions d’equips directius i també la imposició de nous directors afins a la política de la consellera marquen ara la via autoritària del govern Bauzà.

Les reunions amb la Mesa de negociació i la negació dels comitès de vaga com a legítims interlocutors en el conflicte poden determinar tot un curs de de lluita que els docents de les illes han mantingut amb fermesa i dignitat. I que seguiran mantenint el curs vinent.

Volem reproduir un article publicat a Contrainfo.cat sobre el paper que està fent l’STEI a les Meses de negociació i a les assemblees. Sobre els intents que farà aquest sindicat per desacreditar l’Assemblea de Docents i la vaga indefinida. L’STEI, així que pugui, negociarà amb el PP mesures sociolaborals que trencaran amb la unitat d’acció que intenta dur a la pràctica l’Assemblea de docents. STEI anirà signant i abandonant la lluita i ho farà en nom i sota el crit de: “som la representació legítima dels treballadors, perquè ens han votat a les eleccions sindicals”. Caldrà estar ben atents aquest estiu i el proper trimestre.

L’STEi, un vaixell rumb a un pèrfid iceberg

FONT: Contrainfo.cat

Les darreres actuacions de l’STEi estan duent aquest sindicat cada vegada més cap a l’enfonsament. Dirigit per en Biel Caldentey, una persona separada de la realitat que no ha trepitjat un aula des del 1986, pareix que el sindicat no ha comprés en cap mesura el nou context de lluita i de participació obert al si de la comunitat educativa. Per això les seves paraules en privat desacreditant l’Assemblea de Docents que cal sumar a les incongruents crítiques que també han fet en públic altres antics dirigents del sindicat.

Qui ha pogut observar en Caldentey en acció té clar que la seva actuació davant el debat és la d’un bon triler, encara que hi ha hagut moments en que se li ha destapat clarament, com aquella assemblea del 2 de setembre a Santa Maria en què finalment no va tenir més remei que admetre una votació sobre la vaga indefinida.

Ara, en un moment en què la Conselleria i el Govern havien quedat aïllades per la seva manca de diàleg, creant-se una molt mala imatge, especialment després dels quaranta dies de vaga de fam d’en Jaume Sastre, el sindicat està essent el principal baló d’oxigen per a aquesta Conselleria que necessita una foto per salvar els mobles ara que el PP ja ha començat la seva campanya electoral per remuntar el desastrós resultat electoral de les eleccions europees. Mentre als centres es vota amb molt de compromís contra els projectes TIL sota la pressió de la inspecció educativa; Mentre molts equips directius estan essent maltractats pels comissaris polítics de la Conselleria; Mentre s’estan col·locant equips directius a dit contra la voluntat dels claustres, l’STEi veu, en paraules d’una altra de les seves dirigents una nova fase ”d’expectativa negociadora”. Podríem xerrar també dels altres sindicats que també van ser convocats a negociar a la mesa sectorial, però allò cert és que han vist per on anava la Conselleria i han decidit dir no a aquesta negociació.

La nova fase d’expectativa negociadora coincideix amb les mostres de desarmament que està donant l’STEi: declaracions d’en Biel Caldentey davant els mitjans de comunicació dient que la vaga indefinida acabava el 30 de juny i la intenció de repartir i esgotar la caixa de resistència de l’STEi per la vaga en l’actual moment de no vaga i de conflicte obert, demostrant que no compten amb aquests doblers per perllongar el conflicte perquè ells ja treuen la bandera blanca.

Segurament, hi haurà mil excuses per rebatre el que s’ha explicat fins ara, i de ben cert que Caldentey veurà una conxorxa al darrere. Però el que hi ha és un cansament de suportar segons quines actuacions.

De ben segur que aquests dies es justificarà tot amb el pacte d’estabilitat d’interins. Però qui ha estat a reunions i assemblees sap que l’opció pro pacte no ha estat majoritària mai. Així mateix, finalment l’STEi ho ha aconseguit a base de repetir reunions i d’una enquesta telemàtica amb una gran omissió. Aquesta enquesta en cap moment explica que la signatura del pacte d’estabilitat està condicionada a acords en altres temes que tenen a veure amb les reivindicacions de la vaga indefinida. No cal que qui l’ha de completar tengui tota la informació? Perquè aquesta dada no apareixia a l’enquesta telemàtica de l’STEi. Bé, ja vos advertíem al principi que a darrere hi ha un bon triler.

A més a més, cal aclarir que simple fet de vincular la firma d’un pacte d’estabilitat amb la d’altres aspectes sociolaborals és un nou xantatge de la Conselleria d’Educació per extorsionar aquells que són especialment propacte. Un xantatge que recorda el fet per la Conselleria durant la negociació de la vaga indefinida, bloquejada en qualsevol punt si no es feien concessions amb el TIL.

Avui, com es propi del permanent diàleg a l’estil Monty Phyton d’en Caldentey, l’STEi acudeix a la mesa sectorial amb un “si condicionat”. Les cartes s’ensenyen al final o no s’ensenyen. Per ventura, també algun dia ens podran explicar que s’ha negociat en converses via telefònica fora de la mesa.

El mateix dia que la conselleria fa seure 44 al·lots i professors al banc dels encausats per tractar de criminalitzar-los, l’STEi, sense escrúpols acudirà a la mesa de negociació per donar oxigen a un mort. Definitivament l’STEi pica de l’ham que llançaren Bauzà i Camps amb les seves declaracions sobre la submissió dels sindicats a l’Assemblea de Docents, un intent de dinamitar la unitat d’acció establerta des de setembre.

Aquesta entrada ha esta publicada en Assemblees docents PPCC, Noticies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s