Afegeix-te a la quarta reclamació del professorat associat de la UB!

Volem donar el nostre suport a tots els companys de la Secció Sindical a la UB de la Coordinadora Obrera Sindical que estan fent una feina imprescindible impulsant la quarta reclamació del professorat associat. També volem animar a tot el professorat associat de la Universitat de Barcelona a emprendre el camí de la defensa de les seves condicions laborals.

Reproduïm aquí el darrer comunicat i informacions que sobre la quarta reclamació i les explicacions que els ha fet arribar el vicerector.

FONTS:  http://cosub.wordpress.com/2014/05/23/afegeix-te-a-la-quarta-reclamacio-del-professorat-associat-de-la-ub/

http://professoratreclamantub.wordpress.com/

—————————————————

Benvolguda companya, benvolgut company,

Novetats respecte a la situació de fa dos mesos

Set dies després d’enregistrar la tercera reclamació –i quasi 250 (dos-cents cinquanta) dies després d’enregistrar-ne la primera–, el vicerector de Professorat va respondre per escrit a les tres reclamacions anteriors impulsades per la COS UB i, a partir de la segona reclamació, impulsades també per la mateixa Assemblea de Professorat Reclamant. Va entrar per registre la seva resposta el 27 de març i la vam rebre per correu al principi d’abril.

El vicerector de Professorat argumenta que respon als signants de la tercera reclamació i no a la COS UB –tot i que la resposta s’adreça a la COS UB–, perquè aquesta secció sindical no forma part del Comitè d’empresa de PDI-laboral. Reiterem una vegada més al vicerector de Professorat i, de pas, al síndic de Greuges que: 1) la COS UB es constituí legalment com a secció sindical de la UB davant del Departament de Treball el 31-VII-2012 i esdevingué secció sindical de la UB a tots els efectes legals el 6-IX-2012; i 2) les darreres eleccions al Comitè d’empresa de PDI-laboral van tenir lloc el 25 de maig del 2012, quatre mesos abans. És impossible que ens presentéssim a les últimes les eleccions al Comitè d’empresa si resulta que encara no existíem com a COS UB!

Pensem sincerament que no és res d’estrambòtic reafirmar la petició d’una entrevista amb el rector de la nostra universitat per encaminar un procés de resolució de la greu situació laboral i salarial que pateix el professorat associat. L’escrit del vicerector de Professorat plantejava en definitiva que la UB “té present” en el seu desenvolupament les “reivindicacions del col·lectiu de professorat associat” i que “dialoga, informa i negocia amb el Comitè d’empresa”. Continuem sense bellugar-nos, doncs. Al setembre passat 130 professors van ser acomiadats (“no-renovats”) davant dels nassos d’aquest Comitè d’empresa de PDI-laboral, el mateix que ara accepta que 27 professors i investigadors vagin a parar al carrer al setembre vinent, a més d’un nombre indeterminat de professorat associat que veu trontollar els seus miserables contractes. Tot plegat sense que el Comitè faci res –res– per evitar-ho, tal com ho va confirmar a l’assemblea que convocà la setmana passada. Algú concep que es pugui esperar alguna cosa del Comitè d’empresa com a tal? L’èxit rotund de la presentació de les candidatures de l’APR al Claustre (35% dels vots emesos totals, malgrat presentar candidats només en 9 de les 18 de facultats) s’insereix en els processos d’accions que neixen de les reclamacions anteriors. Que el Comitè en compti els vots per veure qui representa qui, o que s’autodissolgui i convoqui eleccions anticipades d’una vegada atesa la seva passivitat absoluta davant dels acomiadaments.

Quarta reclamació

Després de la recollida de signatures i l’entrada al registre de la UB de les tres reclamacions de professorat associat –o bé laboral que en algun moment de la seva carrera ha estat associat– (17-VII-2013, 13-IX-2013 i 20-III-2014), l’Assemblea de Professorat Reclamant de la UB i la COS UB obrim a partir d’avui un nou període de recollida de signatures que s’afegeixen a les tres primeres. El termini de recollida de signatures d’aquesta quarta reclamació finalitzarà el divendres 20 de juny a les 8 del vespre. I el dilluns 23 de juny al matí l’entrarem al registre de la UB.

Les companyes i els companys que vulgueu signar la quarta reclamació heu de seguir aquests passos: imprimir l’arxiu adjunt, omplir-lo i entregar-lo. On? Al maig, al Punt d’informació de la planta baixa del Campus d’Humanitats del Raval (C. Montalegre – 6) de 3.30 de la tarda a 8 del vespre (de dilluns a divendres, pregunteu per l’Eduard); al juny, al Punt d’Informació de la segona planta del mateix Campus (als mateixos horaris, pregunteu per l’Eduard). El paper s’ha de lliurar presencialment. També n’hi ha prou que una persona dugui els fulls signats per altres companyes i companyes, i que en un full a part hi indiqueu nom i cognoms, telèfon i correu-e particular per poder-hi contactar i afegir-vos a la llista de correu de l’Assemblea de Professorat Reclamant UB. Ja disposem de signatures de professorat de la majoria de facultats que han entès que aquesta problemàtica estructural només es pot afrontar col·lectivament. Si saps entendre el que estàs llegint comprendràs el sentit que et proposem signar la quarta reclamació, el text de la qual reproduïm a sota.

Aquesta quarta reclamació té com a objectiu bàsic desenvolupar un diàleg formal amb la UB, encapçalada pel seu rector, sobre les precàries condicions laborals que el professorat associat pateix, i sobre la continuïtat de la figura del professorat associat i laboral a fi de resoldre satisfactòriament totes dues qüestions. Això s’emmarca en la qüestió de fons: quin és el model d’universitat que s’està construint. Per tant, la reclamació és una eina que ens ha d’ajudar a mantenir una negociació política amb la Universitat de Barcelona per resoldre-ho col·lectivament. A més de defensar-te, obre la porta a altres tipus d’accions.

Per aclarir qualsevol tipus de dubte, contacteu amb l’Assemblea de Professorat Reclamant (professorat.reclamant.ub@gmail.com) o bé amb la mateixa COS UB (ub@sindicatcos.cat).

Estem lluitant per una causa justa: una universitat pública amb unes condicions laborals dignes per a tothom, en què figures laborals com la de l’associat no es vegin sotmeses al frau de llei que se’ls imposa. Una universitat pública en què les apel·lacions a l’estabilització de la carrera docent i investigadora durant la campanya electoral per part de la candidatura guanyadora es materialitzin de debò. No podem admetre que des de l’equip de govern s’estigui esbombant la disposició a fer tot el contrari del que anunciava el seu programa electoral dos anys enrere. Mai hem vist tanta desesperació i angoixa en tants companys i companyes. No es poden tancar els ulls impunement davant d’aquesta realitat. Demanem al professorat veterà i funcionari un exercici de responsabilitat als seus departaments i facultats perquè manifestin la voluntat de fer encaminar l’equip de govern cap a la resolució d’aquesta situació. La sobreexplotació del professorat associat no es pot acceptar pas com si fos una realitat incommensurable caiguda del cel que s’ha de perpetuar fins a la fi dels temps. No podem continuar d’aquesta manera: això s’ha de resoldre i cal fer-ho urgentment. El que estan vivint centenars i centenars de companyes i companys associats és inacceptable, injust, injustificable i indigne.

Coordinadora Obrera Sindical.  Àrea d’acció sindical.

Aquesta entrada ha esta publicada en Universitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s