L’Ajuntament de Barcelona vol silenciar les demandes de 25.916 ciutadans que han signat la iniciativa Defensem 03

El passat 17 d’abril  es van lliurar les 25.916 signatures de ciutadanes i ciutadans de Barcelona que donaven el seu suport a la primera Iniciativa Ciutadana  #Defensemel03.

La primera resposta a aquest tràmit ha estat expressada en una reunió convocada pel sr. Carles Agustí (Comissionat Participació ciutadana), el sr. Gerard Ardanuy (Regidor d’Educació) i el sr. Jordi Cases (Secretari General) en la qual ens varen informar del contingut de l’informe negatiu emès per la Secretaria General de l’Ajuntament. Consideren, d’una banda, que en la documentació que vàrem aportar no existeix un text articulat i, d’altra banda, que les signatures no estan autenticades.

Sobre la qüestió de la manca de text articulat, la normativa preveu que la documentació presentada aporti les línies bàsiques del text proposat per aprovar i, un cop tramitada la iniciativa, un equip tècnic s’encarregaria de redactar el text articulat.

En la normativa reguladora no s’especifica que les signatures hagin d’estar autenticades. Som 25.916 barcelonines i barcelonins que hem volgut utilizar aquest mecanisme participatiu. Aquesta és la nostra autenticitat.

EXISTEIX UN DÈFICIT NORMATIU D’AQUEST PROCEDIMENT DE PARTICIPACIÓ QUE L’EQUIP DE GOVERN UTILITZA DESCARADAMENT PER ACTUAR D’UNA FORMA NO-DEMOCRÀTICA. CONSIDEREM QUE AQUEST BUIT LEGAL NO ES POT APROFITAR DE CAP MANERA  PER ANAR EN CONTRA DE LA VOLUNTAT DE LA CIUTADANIA. ÉS UNA FALTA DE RESPECTE AL DRET A LA PARTICIPACIÓ I, NOVAMENT, UN ATAC A LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS.

El que demostra l’equip de govern obstaculitzant la tramitació de la iniciativa ciutadana és la seva manca de voluntat política per donar llum verda a un procés que considerem legítim i del tot autèntic, i ho fa amb uns arguments molt poc consistents.

Properament, farem pública una carta oberta, en resposta als arguments de l’informe de l’Ajuntament, i convocarem els mitjans de comunicació en roda de premsa. També us convoquem, a totes i tots vosaltres, els qui heu donat suport a aquesta iniciativa ciutadana, a una concentració a la plaça sant Jaume el proper 19 de juny (en els propers dies, seguirem informant i us confirmarem les dates).
No acceptem que aquestes signatures quedin silenciades. Esperem seguir comptant amb la vostra complicitat. Us agrairem que feu difusió d’aquestes informacions.

Comissió de la Plataforma 03 BCN

——————-

Més informació: http://plataforma03bcn.blogspot.com/ @Plataforma03 a Twitter

Articles relacionats: Vora 400 famlílies de les Escoles Bressol Municipals de Barcelona inicien un procés de desobediència civil

Suport i solidaritat als casos de desobediència civil.

Documents relacionats: Model de carta de les famílies desbeïnt el pagament de la quota.   carta-imeb-retencic3b3

Aquesta entrada s'ha publicat en Escoles Bressol i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s